Nyckelväktarna av Julia Sandström

nyckelväcktarna1

En klockren fantasyserie med bra intriger som definitivt var värd att lägga lästid på.

Jag får följa Karíten Shanzoc som har fått ett uppdrag att varna nyckelväktarna att De Avskydda vill öppna porten som håller de ondaste varelserna i världen inlåsta. De Avskydda tvekar inte att göra allt för att hitta nycklarna som kan öppna denna port. Lyckas de att få tag på alla nycklarna så blir konsekvenserna förödande.

Under första delen av uppdraget skadar Shanzoc en av vingarna svårt och faller ner i en fiskebåt där han räddas av två människor, Comil och Liva, som kommer att betyda väldigt mycket för honom under resten av uppdraget. Men han bär på en tung börda för han vill inte avslöja vem han verkligen är. Det blir svårare och svårare för honom att hålla sin identitet hemlig ju längre tiden går.

Detta är en serie som består av dessa delar:

  1. På ödets vingar
  2. Så långt vingarna bär
  3. Under vingarnas skugga
  4. Till sista vingslaget

På ett spännande och intressant sätt skriver Julia fram en annorlunda värld och starka karaktärer som alla bär på en egen berättelse. Jag tycker att språket, intrigerna och karaktärerna utvecklas för varje bok jag läser i serien. Blev riktigt positivt överraskad över att få svar på de flesta av mina frågor i den sista delen 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.