Edens blod: De odödligas regler av Julie Kagawa

”Det spelar ingen roll vilka vi är, eller varifrån vi kommer. Prinsar, Härskare och smittade – vi är alla monster, utestängda från mänskligheten. De kommer aldrig att lita på oss, aldrig acceptera oss. Vi gömmer oss bland dem men är för alltid annorlunda. Förbannade. Ensamma. För eller senare når du ett vägskäl och då måste du välja vilken väg du ska gå. Vilken sorts monster du ska bli.”

kagawa julie

Vampyrerna har tagit över makten från människorna. Människorna har nu blivit som boskap, vandrande blodpåsar, husdjur och slavar åt vampyrerna.

Allison lever i en vampyrstadsförort med sitt gäng. Varje dag kämpar hon för att finna mat och varje kväll gömmer hon sig för då är det hon som är maten. Hennes hat mot vampyrerna är starkt och det enda som håller henne uppe är drömmen om att förändra något i den mardrömmen hon lever i.  Men en dag förändras hela hennes världsbild när hon blir förvandlad till en vampyr och måste lära sig de odödligas regler.

Blev riktigt positivt överraskad över Julies skickliga förmåga att blåsa lite nytt liv i både vampyr och i dystopi genren genom att blanda dessa i en och samma berättelse.

Världen hon skapar är välkänd för mig som läser många dystopiska böcker men hennes beskrivningar ger en ny ”touch” och det är lätt för mig som läsare att få fram en klar och kraftfull bild av hur allting ser ut.

Dessutom ligger inte fokuset på kärleken denna gång, som det lätt har blivit i de senaste dystopier som jag har läst. Utan den ligger starkt på individens egna överlevnad och den inre kampen, som Allison och vissa andra karaktärer i boken bedriver med sig själva.

En fantasydystopisk bok som väckte massor av känslor i mig. Jag kan med iver skriva att min nyfikenhet och lust på mer är väckt då detta är första delen i serien Edens blod 🙂

2 svar på “Edens blod: De odödligas regler av Julie Kagawa

    1. BokMolnet säger:

      Vad roligt att du också tycker att den var bra 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.