Den femte vågen av Rick Yancey

den femte

De andra har kommit till jorden och på bara några månader har de rensat effektivt bland människor. Cassie är en av de få som har överlevt. Alldeles ensam försöker hon desperat att överleva i en värld där hotet är osynligt och osäkerheten om vem hon kan lita på är stark. Hennes drivkraft är sitt löfte till sin lillebror.

Alla vändningar, ”cliffhangers” samt kampen för överlevnad gör boken riktigt spännande. Jag gillar verkligen att jag får ta del av två andra karaktärers perspektiv. Min bild av det som händer i berättelsen blir så mycket mer dramatisk och rikare.

Hela tiden placerar författaren mig i olika situationer där jag inte vet vem i berättelsen som det går att lita på. Jag känner med karaktärerna, pulsen ökar för varje ord och stavelse, och  jag vill ha mer när jag slutat läsa.

Vill ha fler sådana här dystopier som griper tag i mig som läsare och inte släpper taget om mig förrän jag har läst det sista ordet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.