Losing big or losing everything av Niclas Christoffer

Omslaget till boken Losing big or losing everything av Niclas Christoffer inuti en liten glaskula som är på en bädd av mossa.

Under den välstädade ytan bubblar något mörkt. Hälsa, yta och renlighet är mycket viktigt i Den nya hälsosamma Sverige. De som bryter mot normen straffas hårt.
Xerena bor tillsammans med sin mamma och tvillingsyster. Hon och hennes syster bryter mot normen. När Xerenas mamma som är en riktig drömmedborgare inte får uppskov på sin pension tvingas systrarna in i programmet ”Losing big or Losing everything”. De flesta som är med är dömda brottslingar men några har sökt in frivilligt. Men alla som är med i LBLE åtnjuter en viss respekt, helt enkelt eftersom nio av tio som är med i programmet inte överlever. Deras syfte är under tiden de går ner i vikt underhålla Nya Sveriges befolkning med sin död.

En svensk Hungerspelen. Jag tyckte att den här dystopin var sjukt spännande, annorlunda och en riktig bladvändare. Men det fanns små stunder av tomhet och karaktärerna bara nuddar vid relationer till varandra och mig som läsare. Jag hade gillat den ännu mer om det även hade funnits lite mindre yta och mer djup 😉
Men jag fick en stor dos actionfylld underhållning. Så jag ser fram emot att få läsa nästa del 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.