Blacksad Samlade äventyr av Juan Díaz Canales och Juanjo Guarnido

Omslaget till boken Blacksad Samlade äventyr av Juan Díaz Canales och Juanjo Guarnido inuti en liten glaskula som är på en bädd av mossa.

Första volymen som innehåller fem av detektiven John Blacksads uppdrag. Han lever i en fiktiv värld som är befolkad av människor i djurskepnad under efterkrigstidens USA.
Själv är han för det mesta en bra katt som försöker göra det rätta i en ond värld. Han tvekar inte att ta på sig alla typer av fall oavsett om det handlar en mördad filmstjärna, en kidnappad fattig flicka eller stulna atomhemligheter.
Det gör honom till en måltavla för alla som inte vill ha honom snokandes. Han kommer att behöva alla sina nio liv i jakten på sanningen.

Det här är en hårdkokt serie som är fylld av råhet, relationer och fantastiskt vackra och uttrycksfulla illustrationer. Jag är fascinerad och mycket imponerad av hur starkt djurarterna används för att avspegla så väl personligheten som karaktärens roll i berättelsen. Det blir så bra att de känns mycket levande och verklighetstrogna. Jag hoppas verkligen att det kommer flera samlingsvolymer🙏
Den enda nackdelen med denna samlingsvolym var att den var lite otymplig att bära runt eftersom den var så stor och tung. Så det blev bara läsning hemma i soffan. Men det gjorde inget för då fick jag bara njuta av den under en längre period 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.