Färgen på drömmar av Ruta Sepetys

färgen på drömmar

Berättelsen om den unga, viljestarka, och drömmande Josie utspelar sig i New Orleans år 1950.

När jag lär känna Josie har hon själv lyckats skaffa sig ett boende och ett respekterat arbete i en bokaffär. Hennes största dröm är att flytta så långt bort som bara möjligt från de franska kvarteren i New Oreans, till en stad där ingen känner henne eller vet någonting om hennes ursprung. Någonstanns där hon får möjlighet att börja om, studera och skapa en egen framtid. Utan att bli dömd i förhand på grund av sin mors yrkesval.

Men vägen till hennes dröm är lång, mörk och full av taggsnår.

Med dramatiska ord, personbeskrivningar och plötsliga vändningar lyckas Ruta hålla mig kvar i berättelsen. Jag känner stor sympati med Josie, men jag blir stundvis väldigt frustrerad över att inte kunna hjälpa till när jag ser vad som är på väg att hända 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.