Alice i Zombieland av Gena Showalter

alice.

Alice är en ung flicka som lever ett väldigt isolerat liv på grund av sin ”galna” pappa. Efter en tragisk olycka förändras hennes liv drastiskt. Hennes syn på sin pappa förändras när hon inser att det finns en annan värld, en som är mörk och full av varelser som inte tvekar att göra allt för att ta godheten ifrån henne och ersätta den med ren ondska. Alice blir tvungen att snabbt lära sig allt om den nya världen, samt hur hon ska slåss för att överleva.

”Glöm aldrig att du inte kan leda ondskan till ljuset.

Men om du tillåter den, kan ondskan leda dig in i mörkret.”

Segstartad, men mitt tålamod visade sig vara guld värd då tempot ökades drastiskt efter ett tag. Allt blev mycket mer spännande, hett, blodigt och stundvis väldigt roligt. Blev positivt överraskad. Gena’s karaktärsbeskrivningar är klockrena och levande. Hon får även fram ”döda någon man älskar eller låta den leva och många fler oskyldiga dör” dilemmat. 

Att Gena har inspirerats av boken Alice i Underlandet kan jag se bland annat i kapitlens namn, men någon retelling av sagan är det inte, jag ser även stora likheter med Twilight-böckerna och kom på mig själv med att ibland utropa högt: Åh det där känner jag igen, Edward gjorde också så. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.