Jag börjar på måndag av Charlotta Lithman

jag börjar på måndag

En lite annorlunda kom-i-form bok, utformad som en personlig träningsdagbok.

Charlotta är en tvåbarnsmamma som blir dumpad av sin livs kärlek via sms. Med ett krossat hjärta och allmänt deppig syn på både sig själv och livet. Tackar hon lite försiktigt ja till ett erbjudande att bli coachad av två hälsoexperter, för att sedan skriva om det i DN. En svår kamp mot de extra kilona och sockersuget påbörjas.

Den slagfärdiga och humoristiska tonen får mig att skratta och i början är boken väldigt inspirerande. Ungefär i mitten av boken böjar jag tappa intresset och känner mig både frustrerad och en smula deprimerad. Särskilt i situationer som när Charlotta får dåligt samvete över att ha ätit tre ynka ostbågar.

Jag får en känsla av att hennes träning snarare blir manisk än inspirerande och rolig. Även då Charlotta tappade mitt intresse mot slutet, så kände jag ändå att den var läsvärd i små doser. Till stor del på grund av dess mänskliga och humoristiska ton 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.