En sång för alla dom av Mike Gayle

Omslaget till boken En sång för alla dom av Mike Gayle inuti en liten glaskula som är på en havsklippa med havet i bakgrunden.

Varje vecka berättar Hubert Bird för sin dotter som bor i Australien om sitt händelserika liv med vänner och vardagliga äventyr. Bara det att han ljuger. Sanningen är att han är väldigt ensam. Det kan gå dagar innan han träffar eller pratar med någon. Så när hans dotter bestämmer sig för att komma på besök behöver han göra sitt uppdiktade liv till verklighet. Allt innan sanningen kommer fram…

Jag tyckte att det var en fin, rolig och hjärtevärmande feelgood med allvarliga stänk i. Jag älskade Mikes tidigare feelgoodroman ”En halv värld bort”. Tyvärr upplever jag inte den här som lika bra. Jag slukas inte helt in i storyn som jag gjorde med hans tidigare bok. Men karaktärerna är fortfarande färgstarka, verklighetstrogna och jag älskar att de förklarar krig mot ensamheten. Den var klart läsvärd:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.