Ljudbok: En halv värld bort av Mike Gayle. Inläst av Viktoria Flodström

”Samma stad. Skilda gator.
Samma mamma. Skilda liv”

Två syskon med en trasig mamma. När det uppdagas att mamman inte orkar ta hand om barnen blir dem omhändertagna av samhället och separeras.

Kerry som är äldst hamnar först på olika fosterhem och sedan på barnhem medan hennes lillebror blir bortadopterad. Hon har dock inte låtit sin uppväxt påverka sin tillvaro allt för mycket utan är livsglad, egenföretagare och en kärleksfull ensamstående mamma. Som trots åren som gått aldrig glömt sin lillebror, utan drömmer om att få träffa honom igen.

Noa är en framgångsrik advokat som till ytan verkar ha det perfekta livet med fru, barn och ett stort fint hus. Han vet om att han blev bortadopterad som barn men han har aldrig blickat bakåt. Så en dag får han ett brev från sin storasyster som vill träffas. Något som sätter igång en kedja av händelser vilka kommer att skaka om deras liv.

Detta var en ljudbok som fick mina känslor att storma och mina tårar att forsa oavsett platsen jag befann mig på. Historien är varm, drivande, kärleksfull och lite förutsägbar. De färgstarka karaktärerna kändes både mänskliga och genuina. Jag bara avgudade hur Viktoria förmedlade historien till mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.