Betongrosor av Angie Thomas

Omslaget till Betongrosor av Angie Thomas i en frusen bubbla på en snötäckt gren

Det här är en prolog till ”The Hate U Give” och handlar om Starrs far och hans uppväxt. Det är en berättelse om hur livet plötsligt vänds upp och ner, hur man bearbetar sorg och hur man hanterar att bli ung förälder. 

”Mitt liv har kastats in i en mixer och kvar är nåt jag inte känner igen. Dessutom är jag plötsligt nåns farsa och jag önskar att min farsa var här…
Alltså, nej. Jag får inte flippa. Jag måste hålla ihop, på nån typ gangsternivå. Det är lugnt.
Du vet väl att det är okej att vara skraj?
För vadå? En liten bebis?
För alla saker som kommer sig av att ha en liten bebis. säger Dre”  
Ihopsatta citat från bland annat sid 40.

Jag gillade den här boken trots att den inte direkt gav mig något nytt, var smått långsam och översättningen haltade. Blir sugen på att läsa om ”The hate U give” och se om jag känner igen karaktärerna och förstår dem lite bättre nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.