WONDLA trilogin av Tony Diterlizzi

Wondla

Serien handlar om den unga Eva som växer upp i under jorden tillsammans med sin robot-mor. Där tränas hon till att klara av livet ovan jord.

Hela tiden drömmer hon om den magiska världen som finns där uppe. En värld som hon har döpt till Wondla.

Men när den dagen kommer så visar det sig att livet ovan jord inte alls är som hon har tänkt sig. Det finns inget Wondla så som hon tänkt sig utan en farlig värld full av konstiga varelser. Det visar sig snabbt att all hennes träning var meningslös.

Hon måste nu lära sig allt på nytt igen så att hon kan hitta sitt Wondla. På sin resa finner hon både vänner och mäktiga fiender.

Namnen på delarna i serien är:

  1. Jakten på Wondla
  2. Kampen för Wondla
  3. Striden om Wondla

Jag tycker att det var en fantastisk  Science fiction serie som hade magiska illustrationer. Tonys stil och språk är lätt att läsa med ett djup som får mig som läsare att riktigt tänka efter.

Hans illustrationer kompletterar språket på ett mycket skickligt vis och gör både berättelser och karaktärerna tredimensionella.

Utvecklingen hos Eva är starkt framträdande i alla tre delar. Jag som läsare har inte bara nöjet att ta del av hennes yttre utveckling utan även hennes inre.

Det märks tydligt att Tony hade svårt att avsluta serien då jag som läsare får ta del av fyra olika slut. Jag är inte ett dugg förvånad, jag skulle också ha svårt att säga farväl till så levande karaktärer.

Jag älskade verkligen serien och är mållöst impad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.