Svart som Ebenholts av Salla Simukka

svart_som_ebenholts

Det här är sista delen i thriller trilogin om Lumikki. Hon är nu tillbaka i Finland igen. Det börjar bli helt okej i hennes liv men en dag hittar hon ett anonymt hotbrev i sin ficka som sedan följs av flera konstiga och hotfulla sms.

Brevskrivaren antyder att personen vet om att det finns mörka händelser i Lumikkis förflutna. Hon är både nyfiken och rädd, men kan inte låta bli att försöka lista ut vem det är som skriver till henne. I sitt sökande finner hon mörka hemligheter och förträngda minnen.

Jag tycker att det är en klockren sträckläsningsbok. Sallas förmåga att få mig som läsare att bli delaktig i historien är imponerande.

Jag försökte desperat att lista ut vem brevskrivaren var innan Lumikki gjorde det, men misslyckades och blev överraskad.

Första delen ”Röd som blod”  var nervkittlande och spännande, andra delen ”Vit som snö”  dramatisk och djup och den här var en kombo av dem två. Mycket tillfredsställd och med ett leende kunde jag slå igen boken efter att ha läst sista ordet. Önskar mig fler sådana här läsupplevelser. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.