Vampyrserien House of Night av P.C. Cast och Kristin Cast

Vampyrens märke

I denna serie får jag lära känna Zoey som i början av serien får besök av en odöd. Den odöde har i uppgift att spåra upp tonåringar med ett speciellt DNA. Det är de som blir vampyrer. Den odöde förklarar för Zoey att hon måste omedelbart placeras på en speciell skola, Nattens hus, där hon ska fullfölja sin förvandling till en vampyr.

Det är bara ett fåtal saker som skiljer de blivande vampyrerna från människor och en av dem sakerna är tatueringen i pannan. Förvandlingen sker under några år, men den är påfrestande för kroppen och alla överlever inte förvandlingen.

Zoey´s tillvaro är, som livet i sig, upp och ner. Det är fullt av stunder med lycka, glädje, kärlek och sorg. Hon möter individer som skapar förvirring och förtvivlan men även individer som ger henne det motsatta. Fiender blir vänner och vänner blir fiender under seriens gång.

Denna serie är lång och består av dessa delar:

 1. Vampyrens märke
 2. Sveket
 3. Utvald
 4. Svart Ängel
 5. Jagad
 6. Frestad
 7. Bränd
 8. Uppvaknandet
 9. Ödet
 10. Gömd
 11. Blottad

Mor och dotter Cast har lyckats skriva en bra vampyrserie som utvecklas för varje bok. Böckerna bjuder mig som läsare på både skratt och tårar. Serien är stundvis spännande och kittlande het, med starka karaktärer som jag fattar tycke för. Men jag lärde mig fort att den här serien är bäst om jag läste en bok var tredje månad eller en bok om året annars blev den en smula tjatig 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.