Sword princess Amaltea första delen av Natalia Batista

Amaltea

Denna mangabok handlar om en prinsessa som bor i en värld där männen inte har någon makt eller talan. Det är kvinnorna som styr och männen drömmer om att antingen hitta en rik kvinna att gifta sig med eller så använder de sin kropp för att komma ut ur kniviga situationer.

När den lilla prinsessan Amaltea fyller 16 år är det dags för henne att resa ut i världen för att finna en prins i nöd som hon ska rädda och sedan gifta sig med för att ärva ett halvt drottningdöme.

Jag tycker att Natalia är en riktigt duktig tecknare och konceptet faller mig i smaken. Sättet hon beskriver hur männen behandlas i Amalteas värld får mig att rysa och tänka: ”Den världen vill jag inte leva i” samtidigt som jag tänker den tanken kommer jag på att jag faktiskt gör det, fast tvärtom.

Berättelsen har ett driv och är både spännande och humoristisk, samtidigt får den mig som läsare att reflektera över hur min egen värld egentligen ser ut. En lättläst manga som jag verkligen inte är besviken över att ha läst, utan snarare längtar efter att få läsa del två i serien. 🙂

 

* Blev lite mer nyfiken på vem Natalia är och hennes verk så jag gick in på hennes hemsida http://nataliasmangablogg.blogspot.se/ och fann massor av härlig information som stillade min nyfikenhet 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.