Säkerhetsklass tre av Kerstin Loenberg

Omslaget till boken Säkerhetsklass tre av Kerstin Loenberg inuti en liten glaskula som är på en bädd av mossa.

Linn lever tillsammans med sina bröder och vänner i stadens utkant, de försöker skapa sig ett liv bortom samhällets kontroll. Deras föräldrar gjorde motstånd mot systemet och försvann. Nu kämpar syskonen med att ta hand om varandra i ett hårt liv utan någon säkerhet och säkerhetstjänsten gör allt för att ta fast alla som inte ställer sig i ledet. När säkerhetstjänsten gör en razzia fångas Linn in och ställs inför ett svårt val.

Jag hade lite svårt för hur den här dystopin var skriven till en början. Men storyn var så oerhört spännande att jag bara inte kunde sluta läsa. Så efter ett tag glömde jag bort att jag störde mig på de avklippta meningarna. När jag läst ut boken var jag helt utmattad och mitt block var fylld med berörande, omtumlande och tankeväckande citat. Jag är helt såld på den här svenska dystopin trots att jag blev lite besviken på både början och slutet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.