Otopia av Per Nilsson

”Människan formar samhället, samhället formar människan”

otopia

Kände mig som ett litet barn igen när jag läste denna bok. Otåligt letade jag efter hemligheter. Hemligheter som jag visste fanns där någonstans bakom hans ord. Letade och sökte efter pusselbitar som han lagt ut åt mig på sitt speciella vis och det jag fick fram var detta:

”Hon lever i ett rättvist samhälle

utan egendom, utan pengar, utan våld och kriminalitet.

Där alla delar på det arbete som behöver göras

Där alla barn är allas

Där folket styr och tjänare lyder folket.

Där allt byggs upp av regler

Där blodsband är förbjudet

Där vattnet är en kemisk produkt

Där sex är bara sex

Men en dag möter hon någon hon inte borde ha mött.”

 Jag tycker att Per återigen har lyckas att skriva en väldigt intressant och annorlunda bok som väckte min nyfikenhet till liv. Allt det som jag alltid har älskat med Pers skrivsätt är kvar. De korta meningarna, det poetiska språket. De djupa tankarna om livet och samhället fångar mig fortfarande. Gillade boken starkt och vill ha mer 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.