Min vän Pax av Sara Pennypacker

Det här är en bok om hur starkt ett vänskapsband kan bli mellan en människa och ett djur.

När Peters pappa tar värvningen i armén måste Peter flytta till sin farfar. Det innebär också att han måste släppa sin älskade vän räven Pax fri. De har varit oskiljaktiga, ända sedan Peter hittade Pax som liten övergiven rävungen.

Pax förstår inte alls varför hans lämnas ensam av sin älskade pojke. Trogen som Pax är väntar han på honom. Men det dröjer länge och magen den kurrar ljudligt…

Peter i sin tur ångrar sig direkt efter att ha lämnat sin vän. Men kan inte vända om för att hämta hem honom. Därför bestämmer han sig för att rymma från sin farfar och gå 50 mil till platsen där han släppte av sin vän.

Samtidigt kommer kriget allt närmare…

En vacker och stämningsfull berättelse om starka vänskapsband. Texten är upplagd så att jag som läsare får följa vartannat kapitel Pax version och vartannat Peters. Illustrationerna är stämningsfulla och samarbetar tätt med texten.

Jag störde mig lite på de första kapitlen ur Pax-perspektivet. Benämningen på pojken var styltad och inte konsekvent. Men när jag väl tog mig igenom dem flöt historien på riktigt bra och boken gav mig en fin läsupplevelse 🙂

1 svar på “Min vän Pax av Sara Pennypacker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.