Jag kommer sen… av Eva Wiklund

”Finns det möjlighet att förlåta någon som genom en brottslig handling, om än oavsiktligt, dödat ditt barn? Finns det möjlighet att gå vidare?”

jag kommer sen

Jag får lära känna Anne-Britt Söderberg som efter många försök får en efterlängtad dotter. Hon berättar om familjens liv och hur hon sedan förlorar dottern Johanna i den förödande katastrofen den 30:e oktober 1998 i Göteborg. Jag får även ta del av hennes vardag efter den hemska händelsen, hennes kamp mot sorgen och saknaden och hur hon desperata försöker att ta reda på mer om hur diskobranden startade.

En lättläst och tragisk berättelse om en sann händelse, som berör mig som läsare starkt. Det jag gillar med berättelsen är att jag får ta del av Johannas uppväxt och sedan sorgebearbetningen som Anne-Britt genomgår. Samt får en viss förklaring till vad det egentligen var som hände den där natten.

Även om det till största delen är en mörk och tragisk berättelse så finns det även hopp, lycka och glädje i Anne-Britts livshistoria. Jag älskar boken för att den även ger hopp till sörjande och tar upp hur förödande skulden och hatet kan bli för en människa. Men även hur viktigt det är med förlåtelse för att man ska kunna gå vidare i livet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.