Dona Maria: kvinnor i vitt av Cecilia Samartin

I denna roman får jag som läsare ta del av olika människoöden och deras kubanska vardagsliv i sviterna av den Kubanska våren, då regeringen fängslade 75 människorättsaktivister. De jag får följa är bland annat en stark kvinna som gör allt för sin skyddsling, en stark mor som kämpar för att få ut sin älskade make ur fängelse samt en älskad dotter som själv blir förälskad och börjar drömma om ett bättre liv.

Jag gillade verkligen den här romanen. Tempot är lugnt men har ändå en drivande kärna i själva storyn som gör att jag fortsätter att läsa. Det mesta händer i karaktärernas inre där nuet och minnena blandas hejvilt. Stundvis är hoppen i tiden lite ojämna men det är inte allt för störande. Jag älskar den balanserade och nyanserade blandningen av humor, allvar, kärlek och det vardagliga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.