Djurslottet 2: Vinterns blommor av Félix Delep och Xavier Dorison

Den vita katten Fröken Bengalore från bokomslaget Vinterns blommor av Félix Delep och Xavier Dorison inuti en iskula på en frosttäckt grangren.

Den kalla vintern har nu anlänt till slottet. Fröken B och hennes vänner kämpar på med att göra motstånd i det fördolda. Men det blir allt svårare.
De inser nu att de måste träda fram och visa upp vilka orättvisor de får utstå.
Dessutom måste de ena alla djuren kring en strid som de kan vinna och framför allt en som styret kan tänka sig att förlora i.
Men de måste vara försiktiga så att det inte är brott eller våldsamheter som enar djuren då ”massornas vansinne är värre än tyrannens galenskaper. För det är svårare att kontrollera…”.

Det blev snabba ryck på mig när jag fick meddelandet från mitt lokala biblioteket att jag hade ”Vinterns blommor” att hämta ut. Hann knappt lämna biblioteket innan jag började läsa gåendes så nyfiken var jag 😁
Levde den upp till mina förväntningar då?
Japp, det gjorde den. Humorn, allvaret och känslan som illustrationerna skapade och som jag gillade så mycket från första delen, ”Fröken Bengalore”, var kvar.
Den här gången hade den även fått en liten krydda av små korrekturmissar, men inget som störde min läsupplevelse. Däremot tog den slut allt för snabbt och lämnade mig med en stark lust efter att få läsa mer. Tror visst att jag har skaffat mig ett beroende🙈😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.