Champion av Marie Lu

champion.1

Detta är den sista och avslutande delen om Day och June. Day kämpar med sin sjukdom och June kämpar för att förstå det trista livet som politiker. När det enda hon egentligen längtar efter är att få slåss på fältet och inte föra meningslöst käbbel på fina fester som inte leder någonstans.

Republiken hotas av Kolonierna som har skapat en stark allians med det mäktiga Afrika och tillsammans har de bestämt sig för att attackera Republiken aggressivt.

Day ställs nu inför ett svårt val, att antingen förlora landet han ändå innerst inne älskar till en ännu värre fiende eller låta regeringen återigen använda hans bror som försöksperson.

Jag tycker att Marie har lyckats skapa ett starkt avslut på sin dystopiska serie. Ett slut som chockade mig en smula, då jag inte hade väntat mig det. Gillar när en författare lyckas chocka mig lite 🙂

Tempot i boken är som en pendel, ena stunden väldigt spännande och andra stunden väldigt träligt. Men då den skiftade snabbt så hade jag lätt för att drunkna i berättelsen och glömma bort både tid och rum i min egen värld 🙂

1 svar på “Champion av Marie Lu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.