Zorn och Dirna av Morvan, Bessadi och Lerolle

Zorn och Dirna

Zorn och Dirna lever i en värld där döden är försvunnen, fångad i en spegel. Det har resulterat i att ingen kan dö. Men det är trots det ingen lycklig värld, då kroppen fortsätter att åldras och slutligen ruttnar sönder.

För att världen inte ska överbefolkas av zombies skickas de gamla till ställen som kallas valsverken för att halshuggas. Det är så deras själar frigörs. Men de hamnar då hos den som har utfört halshuggningen.

Zorn och Dirna är väldigt speciella, för de har en unik förmåga. Nämligen att de med bara sin beröring kan döda varelser på riktigt. Något som borde vara omöjligt med döden fången.

Kronprinsen som är en sadistisk karaktär får reda på att Zorn och Dirna har dödens gåva. Han bestämmer sig för att döda dem och på det sättet ta över deras gåva. Då han med hjälp av den äntligen  skulle kunna döda sin far och bli Kung i hans ställe.

Denna serie består av dessa delar:

  1. Valsverken
  2. Kronprinsen och räven
  3. Soldathordens klor
  4. Upplösta familjer
  5. Zombier i dimman
  6. Fader vår den vedervärdige

Ett brutalt och spännande fantasyäventyr som är fullt av egoistiska och grymma människor i en brutal och egoistisk värld.

Jag kan inte sluta läsa serien och slukar alla sex delarna i ett nafs. Illustrationerna är detaljrika och vackra. Karaktärerna är riktigt välgjorda och för varje del jag läser utvecklas serien mer och mer.

Jag blir så involverad i karaktärernas liv att jag stundvis kommer på mig själv med att skrika högt av äckel och frustration. Men kan heller inte låta bli att både gråta och skratta högt när sorgliga och roliga episoder sker i deras liv.

En serie som jag kommer att minnas länge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.