Skuggan av Anna av Rebecca James

skuggan av anna

Tim bor tillsammans med sitt ex och hennes nuvarande pojkvän i en trång lägenhet. Det är inte den ultimata lösningen, men då han inte tjänar så mycket pengar på sin fars restaurang har han inte hittat något eget boende. Tims ex blir tillslut så less på att ha honom hos sig att hon hjälper honom att hitta ett nytt boende.

Det hon hittar är ett rum i ett stort och lyxigt hus med det bästa läget. Huset ägs av den unga Anna som har förlorat mycket i sitt liv och på grund av sina traumatiska upplevelser utvecklat agorafobi. Han får hyra rummet väldigt billig, men på ett villkor. Att han hjälper sin mystiska hyresvärdinna att handla, då hon inte klarar av att lämna huset.

Det dröjer inte lång tid innan mystiska saker börjar ske och Tim vet inte vad han ska tro. Är det Anna som jävlas med honom? Och är hon då så pass sjuk och galen att hon inte är medveten om vad hon gör? Eller är det någon annan som jävlas med dem båda?

Jag tyckte att det var ett riktigt spännande psykologiskt relationsdrama med en thrillers förmåga att öka takten mot slutet. Rebecca berättar ur både Tims och Annas perspektiv och skiftningen däremellan är så skickligt att jag som läsare inte stör mig ett dugg på det, utan tycker snarare att det är en tillgång.

I varje kapitel får jag ta del av Annas historia och till slut smäller hela bomben av hemligheter och lögner. När sista sidan är läst så måste jag ta ett djupt andetag, för jag glömde visst att andas 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.