Seger : en dövhistorisk seriebok av Viktor Jäderlund

seger

Det här är en mycket annorlunda och speciell serieroman om dövas rätt till sitt eget språk, till sitt uttryck och möjligheten att göra sig sedda.

Jag som läsare får en tydlig sammanfattning av ett antal viktiga händelser ur dövas historia.

seger

Jag har aldrig tidigare sett ett liknade koncept. Viktor blandar nämligen in teckenspråk i serierutorna. Det gör att  hela storyn och karaktärernas uttryck blir kraftfullare och trovärdigare. Jag är mycket imponerad, men tyvärr hängde inte texten med stundvis utan blev lite för stel och stympad för min smak.

Jag kunde däremot bortse från detta eftersom teckenspråket tog över fokuset. Flera serieromaner av detta slag behövs verkligen! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.