Röd drottning av Victoria Aveyard

röd_drottning

”De har vänt ut och in på mig, bytt ut Mare mot Mareena,

tjuven mot prinsessan,

bomull mot siden,

röd mot silver.

I morse var jag tjänsteflicka, ikväll är jag prinsessa.

Hur mycket mer måste förändras? Vad mer kommer jag att förlora?”

Den här boken var helt i min smak. Den var kaxig, fartfylld och medryckande. Karaktärerna som Victoria presenterar mig för är intressanta, en del ömmade jag för medan andra fyllde mig med äckel och avsky.

Det är klasskampen som står i fokus här, en klasskamp som påminde mig om min favorit klassiker ”Jane Eyre” av Charlotte Brontë. Bara det att det var i en helt annan typ av värld, här har adeln inte bara den materiella makten utan är även begåvade med övernaturliga krafter. 

Längtar efter nästa del i serien 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.