Psykopatens värld: Utan samvete av Robert D. Hare

WP_20140506_002

På ett enkelt och förståeligt sätt beskriver Robert D. Hare  psykopatiska symtom med hjälp av fallbeskrivningar om bland annat ökända massmördare och ”vardagspsykopater”. Jag slukar boken från pärm till pärm i ett nafs och när jag är klar inser jag att jag har en helt annan syn på psykopati nu än vad jag hade innan jag började läsa boken.

Jag har alltid varit intresserad av psykologiböcker och har stor erfarenhet av att dem är tunga tegelstenar som snarare förvirrar än förklara något. Därför blev jag positivt överraskad  när jag upptäckte att D. Hare tog med världsliga exempel för att förtydliga vad han menade och dessutom på ett inte allt för komplicerat språk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.