Min tur nu av Angie Thomas

Efter att Bris pappa, en känd rappstjärna mördas får den lilla familjen som är kvar en väldigt tuff tillvaro. I sorgens stund splittras dem och dröjer många år innan de förenas igen. Men tillvaron är fortfarande kämpig.

Bris mamma blir av med sitt jobb och hennes välutbildade storebror får inget annat jobb än på områdets pizzeria. De har inga pengar till varken mat eller räkningar. Det som håller Bri uppe är kärleken till rappen. Liksom far sin har hon talang.

”Hon äger ord och beats. Hon rappar för att utmana stereotyper och fördomar, men publiken hör något annat… Hennes pappas manager skulle kunna göra henne rik och berömd. Men med erbjudandet krävs uppoffringar. Vad är hon beredd att offra…”

Denna läsupplevelse var som en upprorisk, dramatisk och trotsig tonåring. Ena stunden fick den mig att gråta och i nästa att skratta hysteriskt sedan i en handvändning ge mig ett hysteriskt utbrott av ilska. Och självklart lite svår att förstå emellanåt. En riktig Berg-och-dal-bana helt enkelt som jag faktiskt uppskattade:-)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.