Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson och Denise Mina

män som hatar kvinnor.1

I dessa två serieromaner får jag lära känna den tuffa Lisbeth Salander som tar hand om alla problem hon får på sitt eget vis. Jag möter även journalisten Mikael Blomqvist som hamnat i blåsväder efter att han har försökt ”sätta dit” en höjdare, något han självklart misslyckats med.

Lisbeths och Mikaels vägar korsas när Mikael tackar ja till att hjälpa Vanger-koncernens ägare att lista ut vad som egentligen hände hans släkting Harriet. Som försvann för många år sedan.

Jag tycker att denna nya tappning av Stiegs thrillerserie om Salander och Mikael är klockren. Illustrationerna är snyggt gjorda och storyn är lika rå och brutal som jag minns den från böckerna. Klart läsvärda serieromaner som jag verkligen uppskattade att läsa medan jag pendlade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.