Lotta Thells självbiografiska serie i ljudboksformat inläst av Callin Öhrvall Delmar

Serien består av 6 delar:

  1. Utan en tanke
  2. I skuggan av värmen
  3. Bortom ljus och mörker
  4. Kärleksbarn
  5. För kärleksskull
  6. Ingen alls

”Utan en tanke” börjar med att huvudkaraktären den föräldralösa 15 åriga Eva är på väg till ett behandlingshem uppe i Norrland. Där ska hon få hjälp att bli av med sitt heroinmissbruk. Det blir en tillvaro präglad av förnedring, nedbrytning, skuld och skam. Men här knyts även starka vänskapsband.

5 år senare tar den andra bokens handling vid. Nu är Eva 20 år och jobbar som hundförare på ett stort vaktbolag. Hennes kompanjon den trogna schäfertiken Nettan är den enda som får komma henne nära. Samtidigt kämpar hon med sin ångest som hon fortfarande dövar med Heroin.

Vid denna tidpunkt träffar hon den charmiga och snygga polisen Erik. Han uppträder med en naturlig och självklar säkerhet hon inte sett hos någon annan. Men hon kan inte släppa in honom i sitt liv, särskilt inte som det ser ut nu.

Erik däremot vägrar att ge sig, han ska ha Eva. Hans envishet vinner tillslut och får henne att börja våga tro på ett annat liv.

Tillsammans med honom slåss hon mot beroendet och myndigheterna för att få sitt lyckliga slut.

Första gången jag läste början på Evas historia var för 18 år sedan. Hennes historia berörde och skakade om mig rejält redan då. Så när jag nu såg att hela serien fanns i ljudboksformat kunde jag inte låta bli att börja lyssna på den. Och jag var fast.  

Den skakar fortfarande om mig  fast kanske ännu mer då mina referensramar har förändrats en aning. Callins uppläsning är fantastiskt bra och passar exemplariskt som röst till Eva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.