Ljudbok: Tystad: Elise Björk och terrorattentatet på Arlanda av Lisa Bjärbo och Åsa Andersberg Strollo. Inläst av Tomas Norström, Cecilia Nilsson m.fl

Detta är en fiktiv dokumentärserie i 8 delar ur pojkvännen Milads perspektiv ett år efter att hans flickvän, Elise, har begått ett terrorattentat på Arlanda. Många ser henne som ett monster men för honom är det inte så lätt. Nu vill han med sitt examensarbete berätta en mer nyanserad bild av vem Elise var för honom och samtidigt dela med sig av sin egen historia.

Wow? säger jag bara. Vilken pärla den här ljudbokserien var. Snabblyssnad, tar upp aktuella ämnen och mycket tänkvärd. Fick stundvis gåshud och kunde definitivt inte sluta lyssna. Både karaktärerna och historien kändes autentiska.

Det som var lite minus var några spoilers i början och i slutet av vare avsnitt. I första avsnittet gjorde de mig förvirrad och desorienterad men sen vande jag mig vid dem och då blev de lite avslöjande istället.

Storytel´s egna teknik som gör att hastigheten går tillbaka till standard när man börjar på nästa del gjorde mig smått frustrerad. Eftersom min lyssnarupplevelse blev lite hackig när jag var tvungen att ställa om hastigheten till min vanliga 1,5 hela tiden. Överlag är jag trots det förälskad i konceptet. Det är spännande, annorlunda och helt enkelt kanonbra?✨

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.