LJUDBOK Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg med Helge Skog

kaffe

Fem karaktärsstarka pensionärer bor på ett servicehem vid namn AB Diamanten. Innan de flyttade dit blev de lovade ett utmärkt hem som hade god mat och bra bemötande, men det de har fått efter inflyttningen är allt annat än det de har blivit lovade.

Efter att Märtha har sett en dokumentärfilm om hur bra fångarna har det i det svenska fängelset blir hon övertygat om att hon också ska dit. Nu gäller det bara att få sina kompisar på samma spår och komma på vad de ska göra för en kupp för att få det de vill ha. Bra mat, motion och få gå ut för frisk luft samt friheten att duscha varje dag.

Jag tycker att Helge Skogs röst är klockren till denna humorfyllda berättelse. Hade riktigt svårt att låta bli att skratta i min ensamhet när jag gick på stan med denna bok i lurarna. Fick visserligen märkliga blickar av folk jag mötte, men det bjöd jag gärna på, jag var för upptagen av pensionärernas upptåg för att bry mig. Karaktärerna blev levande tack vare Helges inlevelseförmåga. En berättelse som är full av humor men jag känner även av en viss dold kritik till den svenska äldreomsorgen.

Klockren berättelse, väntar spänt på andra delen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.