Familjen av Cecilia Lidbeck

Ella bor tillsammans med Familjen på en gård bakom ett högt stängsel. Stängslet är inte till för att förhindra någon ur familjen att lämna gården utan förhindra de utanför, de förgiftade att komma in.

I Familjen är det Far som styr, det är han som ser till att maten deras blir välsignad på rätt sätt och att inget giftigt kommer innanför stängslet.

Så en dag möter Ella en pojke som hon vill försöka rädda, men det går inte enligt planerna och hon måste nu ta ett avgörande beslut…

Jag kan inte dra till minnes om jag någonsin läst en barnthriller med sekttema inriktad mot miljöaspekten tidigare. Tycker att det är ett unikt upplägg som tilltalar mig. Hela boken är fylld av olika intressanta frågeställningar, perfekt att diskutera med andra. Personligen tyckte jag att slutet var för öppet för min smak och med mina referensramar blev det en smula skrämmande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.