En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi

En dröm från att dö

Den här boken handlar om hur det är att vara ung och lida av psykisk ohälsa. Läsaren får följa två ungdomar, Ellen och Zack, i deras vardag. En vardag präglad av trasiga familjeförhållanden, kärlek och en stark strävan efter självständighet.

Blev positivt överraskad av denna bok då mina förväntningar på den var låga. Jag var orolig för att den skulle vara väldigt melodramatisk och lite för sötsliskig för min smak efter att ha läst baksidestexten.

Men min oro var obefogad, för även om det fanns kärlek med i boken så var det inte den som stod i fokus.

Inte heller var denna bok allt för deprimerande även om den stundvis var djup så var kampen för att må bra igen starkt framträdande.

Emelies språk har ett djup som tar med mig som läsare rakt in i karaktärernas turbulenta känsloliv. Gillade starkt detta berörande drama 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.