En andra chans och Se dig inte om av Anne Cassidy

en andra chans_

I den här boken får läsaren lära känna sjuttonåringen Alice Tully som till ytan verkar ha ett helt vanligt liv. Hon jobbar på ett fik, bor tillsammans med sin fostermamma och har en pojkvän. Men under ytan finns det ett mörkt förflutet och när hennes hemlighet upptäcks vänds hela hennes tillvaro upp och ner.

 

 

se dig inte om _

Det har nu gått två år sedan Alice blev Kate. Hon försöker att leva ett normalt liv igen, men tankarna på det förflutna och rädslan över att bli upptäckt igen överskuggar hennes tillvaro. En dag tar hon ett drastiskt beslut som kommer att påverka hennes liv totalt…

 

Båda böckerna är välskrivna och spännande. Annes text är både lätt att läsa och berörande på en och samma gång. Jag läste böckerna efter varandra och jag insåg snabbt att jag valde rätt genom att tolka den andra boken som en fortsättning och inte som fristående.

Jag tycker att fokusen i den första delen är mer inriktad på den yttre handlingen, medan det är huvudpersonens inre resa som står i fokus i den andra delen.

Med sina böcker lyckades Anne väcka många tankar till liv. Detta tycker jag gör de här dramatiska romanerna till perfekta diskussionsböcker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.