DRAKRIDDARE serie av Jo Salmson och Åsa Ekström

Bild1

Serien var slukande bra. Den väckte både mitt barnasinne och min läslust till liv. Åsas illustrationer och Jos texter skapar en magisk värld där drakarna är dem visa varelserna jag ser dem som, inte onda och hemska som dem ofta framställs.

Tam tiggarpojken(del ett):

Handlar om en liten fattig tiggarpojke  som drömmer om att få flyga med dem mäktiga drakarna. Varje dag tittar han efter drakarna när dem kommer tillbaka till staden efter att ha varit på uppdrag åt kungen.  En dag börjar han höra konstiga röster som visar sig vara en hemlighet som han inte får berätta för någon annan människa.

Tam svåra prov(del två):

Nu får jag följa Tam när han är uppe på vid slottet och strävar efter att bli drakdräng, men utmaningar som han ställs inför är väldigt svåra och svårast för honom är att hantera den starka avskyn som de rika barnen känner för honom. Hoppet kommer när han får hjälp från ett oväntat håll.

Jakten på Tam(del tre):

Tam har nu lämnat drakstallet och sin bästa vän den unga drakhonan, Sky, för att han skäms så mycket över ett misslyckande. När han kommer tillbaka till sin del av staden får han reda på att hans barndomsvän som hjälpt honom så mycket håller på och blir vräkt. Fast Tam har lämnat drakstallet så kan han inte fly från dem rika barnens hat för dem har bestämt sig för att förstöra allt för honom.

Tam i Drakarnas stad(del fyra):

På en kort tid har det hänt väldigt mycket i Tams liv. Nu gömmer han sig i slottets hemliga gånger tillsammans med sin nya vän, Chaia, som bär på en sjukdom som bara blir värre och värre för varje dag som går. Samtidigt som Chaia kämpar med sin sjukdom så försöker Tam och hans lärare hitta svaren på gåtan om hur dem ska hitta nydraken så att Tam kan rädda den från att dö.

Tam och drakupproret(del fem):

Tam och hans lärare har nu fått reda på var de kan finna nydraken och hjälp den. Medan dem är ute vid drakarnas stad växer adels oro att förlora sin makt och kontroll över drakarna hemma.

Tam och Nydraken(del sex):

När två själar ska bindas ihop till en helhet så blir det både smärtsamt och farligt. Ett tungt ansvar vilar på Tams axlar och han måste ta hjälp av sina vänner. I bakgrunden smider adeln giftiga och hämndgiriga planer allt för att kunna behålla sin makt och kontroll över drakarna som dem anser att dem äger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.