Den nya lärlingen av John Flanagan

Den nya lärlingen

Detta är tolfte delen i äventyrsserien om spejaren Will.

Den glada Will som jag har fått lära känna är borta och har ersatts med en dyster och hämndgirig karaktär. Han tar inget ansvar fast han är landets skickligaste spejare och hans vänner är oroliga för honom. Samtidigt har Prinsessan Cassandra och hennes man Horace problem med sin bortskämda, trotsiga och själviska dotter.

När Halt, Wills tidigare läromästare kommer på den ljusa idén att Will behöver en lärling förändras allt. Will är till en början inte alls glad över idén men när han får veta vem som ska bli hans nya lärling kan han inte säga nej. Det blir ett händelserikt, spännande och utvecklande halvår för Will och självklart för den nya lärlingen.

John är väldigt skicklig med att fånga mitt intresse som läsare. Hans kärlek för karaktärerna är fortfarande tydlig i boken och jag får ingen känsla av att han  bara skriver denna bok för skrivandes skull, utan snarare att han vill starta om berättelsen fast med en ny karaktär.

Jag skulle kunna läsa denna del utan att ha läst de tidigare delarna i serien och ändå få en bra och spännande berättelse. Då jag har läst de tidigare delarna så får jag en stark känsla av nostalgi och påminns om när Will var en liten pojke och skulle börja sin lära hos Halt. Det blir en slags upprepning, men med nya inslag av hans tidigare händelser. Jag är glad att John har kvar allt som jag älskar med serien. All humor och spänning finns fortfarande där i karaktärernas dramatiska utveckling.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.