A game of thrones – Kampen om Järntronen. Vol 1 av Daniel Abraham, George R R Martin

”Välkommen till den första samlingsvolymen av A Game of Thrones, serieromanen som är baserad på min fantasybok med samma namn. Låt mig klargöra en sak: Detta är inget komplement till TV-serien. Det är en helt egen bearbetning av mina romaner.”  Ur George R.R. Martins förord

Game of thrones

Det är en fantasyserie där släktband, heder och svek spelar en viktig roll. Precis som titeln antyder är grunden till historien politiska intriger mellan olika adelshus där tronen till Westeros står på spel.

I början av seriealbumet finns det en inledning där författaren delar med sig av sina egna upplevelser. Hur han läst serietidningar och vad de har betytt för hans läsintresse, för bland annat populära klassiker. Och varför denna serie gjordes samt hans mål med serien.

 

Tyvärr tycker jag att illustrationerna inte riktigt levde upp till den välskrivna text som bygger på Georges bok. Vissa bildscener kunde stundvis vara lite för sexistiska för min smak, men tidsepoken framhävs tydligt.

Det finns starka kvinnor, men de agerar i det fördolda, då det är männen som styr och bestämmer.

En sak som jag är säker på med denna serie, är att det är en riktigt bra underhållnings serie med massor av välskrivna karaktärer att både älska och hata.

Jag är nu nyfiken på ifall serien kommer att utvecklas vidare eller inte 🙂

2 svar på “A game of thrones – Kampen om Järntronen. Vol 1 av Daniel Abraham, George R R Martin

  1. BokMolnet säger:

   Tack för tipset 🙂 Det låter ju jättehäftigt. Ska kolla upp det närmare, priser och boende m.m
   Kanske vi ses 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.